Badbevalling

Waarom een badbevalling?

Bevallen in bad heeft een aantal voordelen ten opzichte van een normale bevalling. Zo voelen vrouwen zich bij een waterbevalling gesteund door het water. Daardoor kunnen de steeds sterker wordende weeën beter opgevangen worden en kan de zwangere zich tussendoor ontspannen en krachten sparen voor de geboorte. Wij raden dan ook aan tijdens de zwangerschap en bevalling gebruik te maken van de ontspannende, verwarmende en zacht makende werking van warm water. Ook is het goed om ervaringen van andere vrouwen met badbevallingen te lezen.
 

Bevalbad huren

Geschiedenis van de badbevalling

Het bijzondere aan badbevallingen is, dat dit al eeuwen lang gedaan wordt. 

In de zestiger jaren van de 20e eeuw deed een onderzoeker uit de Sovjet Unie, Igor Charkovsky, gedegen onderzoek naar de veiligheid en mogelijke voordelen van bevallen in het water. In de latere jaren '60 ontwikkelde de Franse verloskundige Frederick Leboyer een methode waarbij pasgeboren zuigelingen werden ondergedompeld in warm water. Dit deed hij om de overgang naar de buitenwereld te vergemakkelijken en de gevolgen van verschillende mogelijke geboortetrauma's te verlichten. Een andere Franse verloskundige, Michel Odent, ging een stap verder en gebruikte het water om de pijn voor de moeder te verlichten en het geboorteproces natuurlijker te maken. In de late 90'er jaren waren er duizenden vrouwen die in het water bevallen waren. Zo verspreidde het begrip (onder) waterbevalling zich in de Westerse wereld.

Voordelen van een badbevalling

Een badbevalling is een mooie natuurlijke geboorte keuze. Bij jij & je kindje kun je nu 2 verschillende bevalbaden huren. Neem een kijkje bij mijn verhuur.

Extra note I.V.M. corona; Tot op heden geeft het KNOV (verloskundige vereniging) af dat een badbevalling toegestaan en veilig is mits de barende niet verkouden, ziek en/of koorts heeft!  Weet dat bij Jij & je kindje hygiëne hoog in vaandel staat. De materialen worden zorgvuldig gereinigd en verzonden. 

Neem contact op

Copyright © 2022 Jij & Je Kindje | Algemene Voorwaarden
Copyright © 2022 Jij & Je Kindje
Algemene Voorwaarden
Webdesign & CMS by Downdijk