Draagconsult

Je baby dragen in een draagdoek is een mooie ervaring, zowel voor de ouders als voor de baby. Waarom zou je dragen? Daar zijn meerdere redenen voor. Tijdens een draagconsult leer je alle principes.

Redenen om te dragen in een draagdoek of draagzak

Biologisch

Als mens zijn we van oorsprong jagers/verzamelaars. In die tijd kon je een baby niet op een “veilige” plek achter laten, dus nam je ze mee. Gedragen worden als baby was in die tijd noodzakelijk om te overleven. Het zit in zijn oerinstinct om bij zijn ouders te willen zijn en blijven.

Ook zijn we als mens afgeleid van de zoogdieren en met name van de dragende groep zoogdieren (apen, koala’s, vleermuizen enz.). Baby’s zijn van nature ingesteld op veel lichaams contact en zeer frequente voedingen. Wanneer een baby gedragen wordt, kan de moeder hier perfect op in spelen.

Psychologisch

Hechting, hechting, hechting! Je hoort het gelukkig steeds vaker. Dit proces is bedoeld zodat de baby een interactie aangaat met één of meer verzorgers om daarmee een duurzame affectieve relatie te ontwikkelen. Dit hechtingsproces werkt zowel voor de baby als voor de ouder(s). Zonder een veilige hechting relatie met een volwassene kan een kind zich niet goed ontwikkelen. Het hechting principe zorgt ervoor dat een mens duurzame affectieve relaties aan kan gaan, maar ook de hersenontwikkeling wordt hierdoor langdurig beïnvloed.

Overige voordelen die gestimuleerd worden middels dragen zijn: sociale ontwikkeling,  communicatie en taalontwikkeling.

DraagconsultDraagconsult

Fysiologisch

Het dragen in een draagdoek of draagsysteem kan het voor een ouder gemakkelijker maken om aan de basisbehoeften van de baby te voldoen:

  • Frequente voedingen
  • Korte slaapmomenten
  • Behoefte aan nabijheid en lichaamscontact
  • Natuurlijke houding (de “M” houding)
  • Behoefte aan constante beweging
  • Behoefte om warm te blijven. (Het lichaam van de moeder is ervoor ontworpen om het lichaam van de baby continue op de juiste temperatuur te houden).

 

Wil jij ook je baby dragen in een draagdoek of draagzak?

Ben je nu van plan om te gaan dragen? Maar weet je niet precies hoe en met welk model je wilt dragen? Dan kan ik je hierbij helpen middels een draagconsult.

Aanmelden

Overige informatie

Tijdens een consult krijg je informatie over het dragen en welke systemen en doeken er zijn om je kindje te dragen. Ik leer je een knooptechniek op jouw wensen om je kindje te dragen op de buik, heup of rug. Tijdens een consult kun je meerdere draagdoeken en systemen uitproberen. Na een consult ben je zelfstandig in staat om je kindje te dragen in jouw gewenste draagsysteem of draagdoek.

Er zijn verschillende soorten consulten mogelijk. Mocht je niet weten welke voor jou van toepassing is, dan kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen en kan ik je hierover verder adviseren. Voor consulten kom ik langs op verschillende locaties zoals; Valkenswaard, Dommelen, Veldhoven, Aalst, Waalre, Eindhoven, Best, Oerle, Leende, Heeze, Son en Breugel, Geldrop, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Bladel, Luyksgestel, Budel en ook over de grens in België in Lommel en daar voorbij!

Los consult (30 min.) €30,- op mijn locatie

In principe hanteer ik voor iedere draagconsult dit tarief. Mocht je dus meer of minder uiteindelijk nodig hebben dan is dit mijn half uur tarief waarop het consult bereken wordt. 

Pas consult (60 min.) €60,- op mijn locatie €69,- op jouw locatie

Dit is bedoeld om informatie te geven over de verschillende draagsystemen en deze vervolgens even uit te proberen, of om je knooptechnieken te verbeteren of terug te halen.

Knoop consult (90 min.) €90,- op mijn locatie €99,- op jouw locatie

Hierbij leer je hoe je je kindje kan dragen in een rekbare of geweven doek. Je krijgt het rustig uitgelegd en krijgt voldoende tijd om het te oefenen zodat je het uiteindelijk zelf kan. Ook tijdens dit consult is er de mogelijkheid om verschillende draagsystemen en doeken uit te proberen.

Zwangerschapsconsult (120 min.) €120,- op mijn locatie €129,- op jouw locatie

Ben je zwanger en wil je graag nu al leren knopen om te oefenen en om meteen vanaf dag 1 je kindje te gaan dragen in een doek? Dat kan! Met dit consult heb je 2X een afspraak bij mij. 1x Tijdens je zwangerschap van ongeveer 80 min. om je de knoop goed aan te leren. Vervolgens wanneer je bevallen bent kom je nog een keer 40 min. langs om de puntjes op de i te zetten!

Groepsconsult (120 min-....) €.... op mijn locatie.

Tijdens een groepsconsult wordt er informatie gegeven over het dragen en de verschillende draagsystemen en/of doeken. Ook kunnen er verschillende draagsystemen en doeken uitgeprobeerd worden en/of krijgt iedereen stap voor stap de knooptechniek uitgelegd van een rekbare of geweven doek van buik of rug dragen.

Blijkt het te zijn dat je iets langer de tijd nodig hebt tijdens een consult? Geen probleem! Het consult kan per half uur bijgeboekt worden. We stoppen pas wanneer jij tevreden bent!

Tijdens alle consulten is het ook mogelijk om je eigen draagsysteem of doek te gebruiken.

Een draagconsult kan op verschillende locaties gegeven in Valkenswaard, Dommelen, Borkel & Schaft, Veldhoven, Aalst, Waalre, Eindhoven, Best, Oirschot, Leende, Heeze, Maarheeze, Soerendonk, Nuenen, Helmond, Son en Breugel, Mierlo, Geldrop, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Bladel, Hapert, Reusel, Lage mierde, Hoge mierde, Steensel, Knegsel, Vessem, Luijksgestel, Budel, Lommel (België) enz. Mocht er jouw woonplaats niet bij staan, neem dan contact met mij op. Ik ben bereid om ver te rijden voor een consult in overleg.

Babyshower? Dat kan ook. Dit valt onder een groepsconsult.


Boek je mijn bevalpakket 1A dan betaal je  €190,- Hierbij zit inbegrepen: Ontspannen bevallen basis (in groep)- Zwangerschapsmassage - Draagconsult 90 min. (massage en draagconsult zijn op mijn locatie in Valkenswaard).
Bevalpakket 1B is €240,- hierbij is de cursus ontspannen bevallen basis in privé vorm.


Boek je mijn bevalpakket 2A dan betaal je  €270,- Hierbij zit inbegrepen: Ontspannen bevallen uitgebreid (in groep)- Zwangerschapsmassage - Draagconsult 90 min. (massage en draagconsult zijn op mijn locatie in Valkenswaard)
Bevalpakket 2B is €315,- hierbij is de cursus Ontspannen bevallen uitgebreid in privé vorm.
 
Boek je mijn bevalpakket 3A dan betaal je  €395,- Hierbij zit inbegrepen: Relaxed bevallen vanuit Regie® (in groep)- Zwangerschapsmassage - Draagconsult 90 min. (massage en draagconsult zijn op mijn locatie in Valkenswaard)
Bevalpakket 3B is €565,- hierbij is de cursus Relaxed bevallen vanuit Regie®  in privé vorm.

Neem een kijkje bij de overige behandelingen en cursussen die ik aanbied verschillende kraamtijdbehandelingen zoals bengkung belly binding, yoni steaming en postpartum massage of wat dacht je van de cursus ontspannen ouderschap en babymassage.
 

Cadeautje? Dat kan! Ik zorg ervoor dat het op een leuke manier verpakt wordt! 

Draagsysteem of doek huren? Dat kan ook, neem dan een kijkje bij verhuur draagzak.

 

Reiskosten worden niet gerekend in Valkenswaard/Dommelen daarbuiten is het per km X € 0,25.

woon je verder dan 40KM van mijn thuisbasis in Valkenswaard? Dan reken ik voor de reistijd €15,- voorrij kosten. 

Aanmelden