Bekken Klachten Postpartum

Wanneer je zwanger bent veranderd er veel in je lichaam. Het is dan ook heel bijzonder na de bevalling hoe alle organen, ligamenten en spieren terug naar oorspronkelijk staat gaan. Echter kun je nog steeds klachten ervaren. 

Uiting van bekkenklachten

Deze klachten kunnen op verschillende plaatsen in je lichaam ervaren worden. De meest voorkomende klachten zijn;

  • Pijn in de schaamstreek
  • Pijn in de bilregio die soms uitstraalt richting de bovenbenen
  • Pijn bij de start of na afloop van een activiteit
  • Pijnklachten rondom de stuit
  • Bekkenbodemklachten zoals urine-en of ontlastingsverlies en moeizaam plassen en/of poepen
  • Pijn in de lage rug
  • Pijn aan je stuitje

Je kunt ook pijn voelen in je bovenbenen, in het gebied rond je schede. Staan, lopen en zitten houd je niet lang vol als alles zo zeer doet. Vaak span je ook andere spieren extra aan. Daardoor kun je nog meer klachten krijgen. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Vaak verdwijnen alle klachten nadat je kind is geboren, maar je kunt er ook langer last van houden en extra bekkenbodem training nodig hebben, doordat je b.v. een nieuw gedragspatroon hebt ontwikkeld in je zwangerschap wat je niet zomaar af leert. 

Fysiotherapie Franken

Ik ben werkzaam als fysiotherapeut met extra specialisaties omtrent bekken problematiek, oedeem en oncologie. Sinds 2013 ben ik opgeleid tot zwangerschapspilates docent en in 2020 heb ik de opleiding als ZwangerFit® docent afgerond. In 2022 heb ik een verdiepingscursus gevolgd; functiestoornissen van de bekkenbodem in breed perspectief. Ook ben ik lid van het diastase netwerk. Dit gecombineerd maakt dat ik jou optimaal kan helpen om je bekken klachten in de zwangerschap onder controle te krijgen. 

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, zit er vaak fysiotherapie inbegrepen.

Mocht je interesse hebben in een behandeling, dan kun je een afspraak maken bij Fysiotherapie Franken. Neem een kijkje op de website en neem contact op. Je kunt een afspraak in laten plannen in mijn agenda onder de naam Nicole Amalo.