Relaxed bevallen vanuit Regie

Dit is een COMPLETE zwangerschapscursus van 4 bijeenkomsten + 1 extra bijeenkomst van 2 tot 2,5 uur per keer waarbij je alle ins en outs krijgt omtrent de zwangerschap, geboorte en kraamtijd!

Iedere vrouw kan bevallen. Ieder vrouwelijk lichaam is gemaakt om te baren. Leren bevallen is niet de juiste woordkeuze, want dat doet je lichaam vanzelf vanuit je instinct. Maar leren hoe je dit toe kunt laten is wel mogelijk, om zo vanuit ontspanning en vertrouwen te kunnen bevallen. En dat kan met de cursus Relaxed bevallen vanuit Regie®.

Voor wie is deze cursus...

Relaxed bevallen vanuit Regie® is een cursus die je compleet voorbereid op de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. De cursus is voor wie het maximale eruit wil halen aan informatie en praktijk om zo de beste start te creëren voor het kindje. En niet alleen voor het kindje maar juist ook voor zichzelf. Voor diegenen die de regie in handen willen hebben tijdens deze prachtige ervaring en zo de verantwoordelijkheid bij zichzelf plaatsen. 

Wanneer je wenst voor een kalme zachte landing voor je kindje en hierbij jezelf niet voorbij wilt gaat, is voorbereiden het sleutelwoord voor succes. Deze voorbereiding gaat nog veel verder dan de locatie waar je wilt bevallen. Het gaat om de uitstraling, sfeer en de beleving van die ervaring. Het draait niet alleen om de uitkomst van de baring maar juist ook de weg er naartoe. Met deze cursus maakt het niet uit wat voor soort bevalling er op jour programma staat. Je zult in staat zijn om de beleving van de baring naar jouw hand te zetten en zo de regie te behouden. 

Wanneer je dit programma gevolgd hebt;

 • Voel je (meer) zelfvertrouwen omtrent de baring en kijk je er met plezier naar toe. 
 • Ben je zeer compleet op de hoogte van de fysiologie van de baring, en maak je geïnformeerde keuzes berust op kennis, vertrouwen en instinct.
 • Ben je jouw "angsten" omtrent de baring, onder ogen gekomen en heb je voldoende handvaten om deze aan te gaan en ze om te zetten naar positieve mindset. 
 • Herken je het proces van de baring en weet je precies welke praktische tools je in kunt zetten bij welk moment, om zo een comfortabele baring te beleven voor jou en je kindje. 
 • heb je voldoende ademhalingstechnieken om uit te putten, passend bij jou. 
 • Heb je meer controle op de "pijn" sensaties en zal dit aanzienlijke lager in ervaring zijn. 
 • Je hebt de mogelijkheid tot een optimale hechting met je kindje vergroot waardoor de kraamtijd en babytijd voor zowel jou als je kindje meer ontspannen zal zijn.

Relaxed bevallen vanuit Regie® is een cursus voor beide ouders. Dankzij de ontspanningstechnieken, meditatie en de informatie rondom de geboorte, krijgen de ouders zin in het bevallen en leven hier naar toe. Ze zijn beter voorbereid en nemen de regie in eigen handen.

Hypnobirthing

Gratis masterclass Relaxed bevallen vanuit Regie®

Weet je nog niet zeker welke zwangerschapscursus geschikt is voor jullie? Volg dan deze gratis masterclass om te achterhalen wat het beste is voor jullie. 

In ruim 1 uur zal ik jullie onderdompelen in kennis en praktijk en zal ik stof tot nadenken mee geven.

Ik bied namelijk 3 verschillende informatieve en praktische cursussen aan en zo kun je zelf bepalen welke het beste bij jou/jullie past. En alle 3 kunnen ze vergoed worden door je zorgverzekeraar mits je hier een aanvullende pakket op je zorgverzekering hebt afgesloten.

Voorwaarden tot deelname zijn:

 • Bij aanmelding zwanger tussen de 16 - 32 weken.

Bekijk agenda

Dankzij Relaxed bevallen vanuit Regie® zwangerschapscursus wordt de geboorte weer een kalme, ontspannen, prettige en zachte gebeurtenis voor zowel ouders als kind.

Precies zoals het altijd al bedoeld was!

 

Overige informatie:

Deze cursus is bedoeld voor beide ouders samen en kan gevolgd worden in een groep of als privécursus. De groepscursus bevat gemiddeld 5 stellen. De privécursus vind bij jullie thuis plaats.

 • De werking van je lichaam en baby tijdens de zwangerschap en bevalling.
 • Je bekken en baarmoeder in balans brengen en ruimte creëren voor de baby in de zwangerschap en geboorte middels Spinning Babies® technieken.
 • Nog meer verdieping in je bekken en baarmoeder omtrent ruimte en balans middels SpinningBabies®
 • Je leert de ligging van je kindje in je baarmoeder te herkennen middels Birth Mapping. 
 • Verschillende baarhoudingen voor tijdens het bevallen.
 • Ademhalingsoefeningen toe te passen tijdens de bevalling afgeleid middels de Hypnobirthing techniek.
 • Massage en rebozo technieken voor in je zwangerschap en tijdens de bevalling.
 • Wat je partner voor je kan betekenen tijdens de bevalling.
 • Geboorteplan en wensen opstellen en communicatie naar je geboorteteam.
 • Allerlei praktische tips en tricks die je kunt gebruiken tijdens je zwangerschap en bevalling
 • Mogelijkheden wat je kunt doen als het "anders" verloopt. 
 • Meditatie technieken en 1 meditatie MP3 voor thuis. 
 • Je ontvangt een boek naar keuze die aanvulling geeft op de cursus en daarnaast ontvang je meerdere hypnose MP3’s die gericht zijn op hypnobirthing, meditatie en ontspanning.
 • Affirmaties, visualisaties, hypnose technieken en positieve geboortefilms zijn een onderdeel van de cursus.
 • Je ontvangt je eigen samengestelde affirmatie op een kaartje. 
 • Je leert verschillende manieren om het angst - spanning - pijn driehoek te doorbreken.
 • Als fysiotherapeut gespecialiseerd in bekken, krijg je van mij gericht persoonlijk advies omtrent zwangerschap en postpartum. 
 • Hechten en het proces direct na de bevalling.
 • Aan het einde van de cursus ontvang je een hand out met alle gegeven informatie zodat je het nog eens goed door kan nemen.
 • Start van de cursus kan tussen de 16 en 34 weken.
 • Er is online contact mogelijk voor vragen en opmerkingen, ook na de geboorte. Wanneer de interesse er is, wordt er een groepsapp aangemaakt op Whatsapp voor onderling contact en advies. 
 • De mogelijkheid is aanwezig om een les in te halen wanneer je niet kunt.
 • Koffie, thee en snacks zijn inbegrepen in de cursus. 
 • Een goed gevulde gift bag na afloop
 • EXTRA:  Daarnaast ontvang je postpartum tips en bekkenbodem opbouw van een gespecialiseerde fysiotherapeut in bekkenklachten. 

De cursus is bedoeld om samen met je partner te volgen. (Mocht je partner echt niet mee willen, neem dan een vriendin of moeder mee ter ondersteuning!)

Let op! Deze cursus is een uitgroei van de Hypnobirthing cursus, waarbij je nu de volledige hypnobirthing cursus krijgt en meer!

Wil je liever een uitgebreide 1 daagse zwangerschapscursus? Neem dan eens een kijkje bij; Ontspannen bevalen uitgebreid.

Relaxed bevallen vanuit Regie®  kan op verschillende locaties gegeven worden in Valkenswaard, Dommelen, Borkel & Schaft, Veldhoven, Oerle, Wintelre, Aalst, Waalre, Eindhoven, Best, Oirschot, Spoordonk, Middelbeers, Leende, Heeze, Sterksel, Someren, Maarheeze, Soerendonk, Nuenen, Helmond, Asten, Lieshout, Aarle-Rixtel, Beek en donk, Gemert, Son en Breugel, Sint Oedenrode, Mierlo, Geldrop, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Bladel, Hapert, Duizel, Reusel, Lage mierde, Hoge mierde, Steensel, Knegsel, Vessem, Luyksgestel, Budel, Achel, Lommel (België) enz. Voor de gewenste locatie kun je kijken in de agenda. Mocht er geen geschikte datum, tijd of locatie voor jou bij staan, neem dan contact met mij op. Bij voldoende aanvraag ben ik bereid een nieuwe cursusgroep op te starten.
 
De kosten voor een groepscursus zijn per koppel €305,-. De kosten voor een privécursus bij jullie thuis is €475,-. 
 
Boek je mijn bevalpakket 3A dan betaal je  €395,- Hierbij zit inbegrepen: Relaxed bevallen vanuit Regie® (in groep)- Zwangerschapsmassage 60 min. - Draagconsult 90 min. (massage en draagconsult zijn op mijn locatie in Valkenswaard)
Bevalpakket 3B is €565,- hierbij is de cursus Relaxed bevallen vanuit Regie® in privé vorm bij jullie thuis. 
 
Neem een kijkje bij de overige behandelingen en cursussen die ik aanbied zoals bengkung belly binding, Postpartummassage, Bevalbad verhuur  en vaginaal stomen of wat dacht je van de cursus  ontspannen ouderschapbabymassage en draagconsult?
 

Reiskosten worden niet gerekend in Valkenswaard/Dommelen daarbuiten is het per km X € 0,25

woon je verder dan 40KM van mijn thuisbasis in Valkenswaard? Dan reken ik voor de reistijd €15,- voorrij kosten. 

In veel gevallen wordt de cursus (deels) vergoed omdat ik aangesloten ben bij zwangerfit®. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Aanmelden