Yoni steaming

Wat is Yoni Steaming?

Dit is ook wel vaginaal stomen, is een helende kruiden-sauna voor de vagina en baarmoeder. De warmte van de stoom opent de poriën waardoor de geneeskrachtige kruiden kunnen worden opgenomen door het weefsel van de vagina en de baarmoeder.

Het wordt al jaren toegepast, met name vanuit de Oosterse cultuur. Echter sinds enkele jaren krijgt het ook in onze Westerse cultuur meer naamsbekendheid. 
Vaginaal stomen wordt gebruikt ter ondersteuning van de vruchtbaarheid, cyclusklachten zoals menstruatiepijn, vleesbomen, cystes, hormonaal disbalans en om heling te bevorderen na een bevalling of trauma en zelfs bij de overgang.
Ynoi Steaming (Vaginaal stomen)

 

Ynoi Steaming (Vaginaal stomen)

Hoe werkt Yoni steaming?

Vaak hurken vrouwen over een pot met dampende kruidenmengel en water en wikkelen hierbij een grote handdoek om hun benen zodat de stoom niet kan ontsnappen en je lichaam niet teveel afkoelt. De stoom komt zo op een zachte manier de vagina en baarmoeder binnen.
De duur van dit ritueel kan verschillend zijn van 10-30 min. naar behoefte en aanvaardbaarheid. 
 
Wanneer je bij mij een yoni steaming boekt, neem je plaats op een ware "troon", een speciaal van hout ontworpen stoomkistje. Waarbij je voeten kunnen rusten op een heerlijk warme schapenvacht. Onder het genot van een heerlijke warm kopje kruidenthee ontvang je een ontspannen stoomsessie die afgesloten zal worden met een aansluitende passende (buik)massage. Naderhand is er tijd en ruimte om het vervolg adviesplan te bespreken. 
Deze behandeling duurt 90 min. en zal bij jou thuis plaatsvinden.

 

Voordelen van stomen

  • De samenstelling van de kruidenmix helpt je om te verbinden met je lichaam en je vrouwelijkheid. 
  • De geneeskrachtige kruidenmix helpt om je geslachtsorganen en je cyclus op een natuurlijke manier te ondersteunen (denk aan vruchtbaarheid vergroten, afvoeren van "oud" bloed, onregelmatige cycli helpen regelen).
  • De bloedstroom bij je intieme gebieden wordt verhoogd, hierdoor neemt het zuurstofgehalte toe en gaat de stofwisseling omhoog. 
  • Het helpt om de spier- en bindweefsellagen van het bekken en baarmoeder te ontspannen wat resulteert in pijnstilling en rustgevend effect (denk ook aan de voordelen hiervan bij vaginisme, ruptuur na geboorte, menstruatie pijn, pijn bij geslachtgemeenschap, verzakking baarmoeder).
  • Het ondersteunt de reiniging van je vagina en baarmoeder.
  • Het helpt bij de genezing van aambeien.
  • Versnelde heling en tonus van het perineum na de bevalling.

Neem contact op

Het yoni steaming kan op verschillende locaties gegeven worden in Valkenswaard, Dommelen, Borkel & Schaft, Veldhoven, Oerle, Wintelre, Aalst, Waalre, Eindhoven, Best, Oirschot, Spoordonk, Middelbeers, Leende, Heeze, Sterksel, Someren, Maarheeze, Soerendonk, Nuenen, Helmond, Asten, Lieshout, Aarle-Rixtel, Beek en donk, Gemert, Son en Breugel, Sint Oedenrode, Mierlo, Geldrop, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Bladel, Hapert, Duizel, Reusel, Lage mierde, Hoge mierde, Steensel, Knegsel, Vessem, Luyksgestel, Budel, Achel, Lommel (België) enz. Voor de gewenste locatie kun je kijken in de agenda. Mocht er geen locatie voor jou bij staan, neem dan contact met mij op. Ik ben bereid om verder te reizen.

Een eenmalige behandeling duurt 90 min. Tijdens de behandeling zit de kruidenmix erbij inbegrepen.

Ynoi Steaming (Vaginaal stomen)

Sinds kort kun je nu ook de stoomkruik na gebruik nog 1 week extra huren waarbij je nog voor 3x (jouw persoonlijke samengestelde) stoomkruiden erbij ontvangt en uitleg van voorbereiding zodat je om de dag thuis deze heerlijke sessie op verantwoorde wijze kunt herhalen. 

De kostprijs voor één behandeling                                                    = €95,- op mijn locatie/ €110,- aan huis.
De kostprijs voor één behandeling + 1 week  huur en 3x kruidenmix is €160,-

Boek je mijn postpartum mama basis pakket dan betaal je  €265,- Hierbij zit inbegrepen: Bengkung belly binding - Post partum massage - Yoni steaming.
Voor meer informatie hierover neem een kijkje bij kraamtijd pakketten.
 
Neem een kijkje bij de overige behandelingen en cursussen die ik aanbied zoals verschillende zwangerschapscursussen of kraamtijdbehandelingen zoals rebozo sluitingsritueel, borstweefselbehandeling en keizersnede behandeling of wat dacht je van de cursus ontspannen ouderschap en een draagconsult?
 

Cadeautje? Dat kan! Ik zorg ervoor dat het op een leuke manier verpakt wordt! 

Reiskosten worden niet gerekend in Valkenswaard/Dommelen daarbuiten is het per km X € 0,25.

woon je verder dan 40KM van mijn thuisbasis in Valkenswaard? Dan reken ik voor de reistijd €15,- voorrij kosten. 

Aanmelden