Hypnobirthing Compleet

Dit is een COMPLETE zwangerschapscursus van 5 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur per keer waarbij je alle ins en outs krijgt omtrent de zwangerschap, geboorte en kraamtijd!

Iedere vrouw kan bevallen. Ieder vrouwelijk lichaam is gemaakt om te baren. Leren bevallen is niet de juiste woordkeuze, want dat doet je lichaam vanzelf vanuit je instinct. Maar leren hoe je dit toe kunt laten is wel mogelijk, om zo vanuit ontspanning en vertrouwen te kunnen bevallen. En dat kan met een cursus Hypnobirthing.

Wat is Hypnobirthing?

Hypnobirthing is een cursus die je voorbereidt op je bevalling. Tegenwoordig komt het vaak voor dat de vrouw vergeten is om naar haar eigen instinct te luisteren. De regie wordt hierdoor regelmatig uit handen gegeven aan haar begeleiders tijdens het geboorteproces.

Vaak komt dit voort uit angst. Angst voor de risico’s, de pijn of het onverwachte. Maar... angst creëert spanning, wat je juist niet kan gebruiken tijdens je bevalling. Het belangrijkste wat je voor je kindje en jouzelf kunt betekenen tijdens de geboorte is ontspanning. Als je kunt ontspannen tijdens de bevalling, beval je beter!

Hypnobirthing leert je die ontspanning gedurende je zwangerschap en bevalling te verkrijgen. En niet alleen dat! Tijdens de cursus krijgen de (aanstaande) ouders heel veel informatie over het lichaam en het bevallen. Het is een cursus voor beide ouders. Dankzij de ontspanningstechnieken, zelfhypnose en de informatie rondom de geboorte, krijgen de ouders zin in het bevallen en leven hier naar toe. Ze zijn beter voorbereid en nemen de regie in eigen handen.

Hypnobirthing

HYPNOBIRTHING cursus op locatie

De Hypnobirthing zwangerschapscursussen kunnen op verschillende locaties gegeven worden in Valkenswaard, Eindhoven, Best, Veldhoven, Oerle, Dommelen, Aalst, Waalre, Geldrop, Heeze, Leende, Son en Breugel, Eersel, Bladel, Reusel, Hapert, Westerhoven, Bergeijk, Luyksgestel, Budel en ook over de grens in België in Lommel en daar voorbij! In mijn agenda kun je zien wanneer ik een cursus opstart en waar. Mocht er geen geschikte datum, tijd of locatie voor jou bij staan, neem dan contact met mij op. Bij voldoende aanvraag ben ik bereid een nieuwe cursusgroep op te starten.

Bekijk agenda

Dankzij Hypnobirthing zwangerschapscursus wordt de geboorte weer een kalme, ontspannen, prettige en zachte gebeurtenis voor zowel ouders als kind.

Precies zoals het altijd al bedoeld was!

 

Overige informatie:

Deze cursus is bedoeld voor beide ouders samen en kan gevolgd worden in een groep of als privécursus. De groepscursus bevat gemiddeld 5 stellen. De privécursus vind bij jullie thuis plaats.

 • De werking van je lichaam en baby tijdens de zwangerschap en bevalling.
 • Je bekken en baarmoeder in balans brengen en ruimte creëren voor de baby in de zwangerschap en geboorte middels Spinning Babies® technieken.
 • Nog meer verdieping in je bekken en baarmoeder omtrent ruimte en balans middels SpinningBabies®
 • Je leert de ligging van je kindje in je baarmoeder te herkennen middels Birth Mapping. 
 • Verschillende baarhoudingen voor tijdens het bevallen.
 • Ademhalingsoefeningen toe te passen tijdens de bevalling afgeleid middels de Hypnobirthing techniek.
 • Massage en rebozo technieken voor in je zwangerschap en tijdens de bevalling.
 • Wat je partner voor je kan betekenen tijdens de bevalling.
 • Geboorteplan en wensen opstellen en communicatie naar je geboorteteam.
 • Allerlei praktische tips en tricks die je kunt gebruiken tijdens je zwangerschap en bevalling
 • Mogelijkheden wat je kunt doen als het "anders" verloopt. 
 • Meditatie technieken en 1 meditatie MP3 voor thuis. 
 • Je ontvangt een boek naar keuze die aanvulling geeft op de cursus en daarnaast ontvang je meerdere hypnose MP3’s die gericht zijn op hypnobirthing, meditatie en ontspanning.
 • Affirmaties, visualisaties, hypnose technieken en positieve geboortefilms zijn een onderdeel van de cursus.
 • Je ontvangt je eigen samengestelde affirmatie op een kaartje. 
 • Je leert verschillende manieren om het angst - spanning - pijn driehoek te doorbreken.
 • Als fysiotherapeut gespecialiseerd in bekken, krijg je van mij gericht persoonlijk advies omtrent zwangerschap en postpartum. 
 • Hechten en het proces direct na de bevalling.
 • Aan het einde van de cursus ontvang je een hand out met alle gegeven informatie zodat je het nog eens goed door kan nemen.
 • Start van de cursus kan tussen de 16 en 38 weken.
 • De groep is nooit groter dan 5 koppels. 
 • Er is online contact mogelijk voor vragen en opmerkingen, ook na de geboorte. Wanneer de interesse er is, wordt er een groepsapp aangemaakt op Whatsapp voor onderling contact en advies. 
 • De mogelijkheid is aanwezig om een les in te halen wanneer je niet kunt.
 • Koffie, thee en snacks zijn inbegrepen in de cursus. 
 • Een goed gevulde gift bag na afloop

De cursus is bedoeld om samen met je partner te volgen. (Mocht je partner echt niet mee willen, neem dan een vriendin of moeder mee ter ondersteuning!)

Let op! Deze cursus is samengevoegd met Spinning Babies® Parent class. Dit omdat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn!

Wil je liever een uitgebreide 1 daagse zwangerschapscursus? Neem dan eens een kijkje bij; Ontspannen bevalen uitgebreid.

De hypnobirthing  Compleet cursus kan op verschillende locaties gegeven worden in Valkenswaard, Dommelen, Borkel & Schaft, Veldhoven, Oerle, Wintelre, Aalst, Waalre, Eindhoven, Best, Oirschot, Spoordonk, Middelbeers, Leende, Heeze, Sterksel, Someren, Maarheeze, Soerendonk, Nuenen, Helmond, Asten, Lieshout, Aarle-Rixtel, Beek en donk, Gemert, Son en Breugel, Sint Oedenrode, Mierlo, Geldrop, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Bladel, Hapert, Duizel, Reusel, Lage mierde, Hoge mierde, Steensel, Knegsel, Vessem, Luyksgestel, Budel, Achel, Lommel (België) enz. Voor de gewenste locatie kun je kijken in de agenda. Mocht er geen geschikte datum, tijd of locatie voor jou bij staan, neem dan contact met mij op. Bij voldoende aanvraag ben ik bereid een nieuwe cursusgroep op te starten.
 
De kosten voor een groepscursus zijn per koppel €305,-. De kosten voor een privécursus bij jullie thuis is €475,-. 
 
Boek je mijn bevalpakket 3A dan betaal je  €380,- Hierbij zit inbegrepen: Hypnobirthing (in groep)- Zwangerschapsmassage 60 min. - Draagconsult 90 min. (massage en draagconsult zijn op mijn locatie in Valkenswaard)
Bevalpakket 3B is €550,- hierbij is de cursus hypnobirthing in privé vorm bij jullie thuis. 
 
Neem een kijkje bij de overige behandelingen en cursussen die ik aanbied zoals bengkung belly binding, Postpartummassage, Bevalbad verhuur  en vaginaal stomen of wat dacht je van de cursus  ontspannen ouderschapbabymassage en draagconsult?
 

Reiskosten worden niet gerekend in Valkenswaard/Dommelen daarbuiten is het per km X € 0,21.

In veel gevallen wordt de cursus (deels) vergoed omdat ik aangesloten ben bij zwangerfit®. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Aanmelden