Spinning Babies® Parent class

Wil jij ook meer ontspanning tijdens je zwangerschap en bevalling? De cursus Spinning Babies® Parent class zorgt voor een comfortabelere zwangerschap en gemakkelijkere geboorte. 

Wat leer je tijdens Spinning Babies® Parent class?

Tijdens deze zwangerschapscursus leren de ouders de fysiologie van de baarmoeder, het bekken, de zwangerschap en de spin beweging die de baby maakt. Zo krijgen de ouders tijdens deze workshop meerdere oefeningen/houdingen en tips mee om zoveel mogelijk spanningen in het lichaam weg te nemen en zo ruimte te maken voor de baby in de zwangerschap maar juist ook tijdens de geboorte. Dankzij deze technieken vergroot je de kans op een ontspannen zwangerschap en bevalling.

3 principes van Spinning Babies®

De 3 principes van Spinning Babies® zijn: Balans, Zwaartekracht en Beweging! 

De lichaamsbalans is "niet te strak, niet te los en niet te krom." De balans helpt de baarmoeder op één lijn te brengen. Dit zorgt voor de foetushouding, wat leidt tot een gemakkelijkere geboorte en minder pijnklachten tijdens zwangerschap en geboorte.

Staande posities helpen de baarmoeder op één lijn te brengen met de zwaartekracht! We raden specifieke posities aan voor de ligging van je baby.

Een specifieke manier om spieren te bewegen en te strekken, kan ligamenten/spieren en bindweefsel ontspannen wat je niet kunt ontspannen.

Jullie zullen tijdens de Spinning Babies® Parent class leren dat de baby de geboorte niet alleen hoeft te doen. Wanneer jullie antwoord op de vraag krijgen; Waar is mijn baby? Dan kunnen jullie actief op natuurlijke wijze je kindje helpen te begeleiden op zijn weg in de geboorte. 

Spinning Babies

Onderdelen van de SPINNING BABIES® Parent class

Enkele onderdelen die aan bod komen tijdens deze cursus:

  • Dagelijkse en wekelijkse oefeningen ter ontspanning in de zwangerschap en geboorte
  • Rust slim tips
  • Fysiologie van de baarmoeder, bekken en de geboorte
  • De 3 sisters of balance technieken 
  • Overige technieken in te zetten tijdens geboorte wanneer interventie gewenst is (op natuurlijke wijze!)
  • Belly mapping ter verbetering van de hechting met je baby en de wetenschap hoe je kindje ligt in je buik/bekken.
  • Ademhalingstechnieken toe te passen tijdens rust en geboorte
  • Start van de cursus kan tussen 16 en 38 weken
  • Er is online contact mogelijk voor vragen en opmerkingen, ook na de geboorte

Voor meer informatie over Spinning Babies®, neem een kijkje op de website; www.SpinningBabies.com

Deze cursus is bedoeld om samen met je geboortepartner te volgen, mocht dit niet mogelijk zijn, neem dan contact op met mij zodat we een geschikte oplossing kunnen vinden.  

Neem contact op

Let op! Deze zwangerschapscursus is samengevoegd met; Ontspannen bevallen Basis - Ontspannen Bevallen Uitgebreid & Relaxed bevallen vanuit Regie®.

De zwangerschapscursussen kunnen op verschillende locaties gegeven worden in Valkenswaard, Dommelen, Borkel & Schaft, Veldhoven, Aalst, Waalre, Eindhoven, Best, Oirschot, Leende, Heeze, Maarheeze, Soerendonk, Nuenen, Helmond, Son en Breugel, Mierlo, Geldrop, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Bladel, Hapert, Reusel, Lage mierde, Hoge mierde, Steensel, Knegsel, Vessem, Luijksgestel, Budel, Lommel (België) enz. Voor de gewenste locatie kun je kijken in de agenda. Mocht er geen geschikte datum, tijd of locatie voor jou bij staan, neem dan contact met mij op. Bij voldoende aanvraag ben ik bereid een nieuwe cursusgroep op te starten.

Wanneer je interesse hebt in Spinning Babies® Parent class, dan kun je, je aanmelden bij de cursussen Ontspannen Bevallen Basis - Ontspannen Bevallen Uitgebreid of Relaxed bevallen vanuit Regie®. In alle cursussen zijn deze technieken geïmplementeerd, echter in de uitgebreide en complete cursus zal deze informatie groter zijn.

Aanmelden