Mother Blessing ritueel (babyshower)

Welkom mama & baby!

Dat is in 1 woord wat een Mother Blessing is. 
In onze Westerse cultuur is een babyshower bekend en veelvoorkomend. In de oosterse culturen zie je vooral de mother blessing als een veelvoorkomend ritueel om de moeder te eren en de baby te verwelkomen. 
 

Wat houdt het in?

In Mexico is de gedachte dat wanneer een moeder de 4 maanden zwangerschap is gepasseerd, de baby in feite bedoeld is om te blijven in onze wereld en daarom welkom geheten kan worden. Om dit te vieren wordt in het dorp van de toekomstige mama een mother blessing georganiseerd waarbij alle vrouwen uit het dorp uitgenodigd worden om de toekomstige moeder te eren.  Je kunt mij inhuren voor het organiseren van een mother blessing. Waarbij je verschillende mogelijkheden hebt in de samenstelling. 
Normaal gesproken bestaat een mother blessing uit verschillende onderdelen:
 

Het Geschenk:

Alle vrouwen komen met een geschenk/offer die zij aan de zwangere presenteren. Terwijl ze het geschenk aanbieden, wenst iedere vrouw de zwangere iets moois toe tijdens zwangerschap. Er wordt vanuit positiviteit gesproken naar de toekomstige moeder. Een veelvoorkomend offer is rauwe pure cacao in de vorm van nibs. Dit vanwege dat hier gemakkelijk aan te komen is in dat land maar ook vanwege de vele voordelen.
 
Voordelen van Cacao
Kortom genoeg mooie redenen om als offer te schenken! Dit gaat dan gepaard met bijvoorbeeld cranberry's omdat pure cacao behoorlijk bitter smaakt. 
 

De rode draad

Naast het offeren van een mooi geschenk wordt er ook een rode lint/draad net boven de buik van de zwangere geknoopt. Rood wordt als beschermende kleur voor de vrouw gezien, met name tijdens de zwangerschap en geboorte. In de Mexicaanse gemeenschap wordt ook een rode doek geknoopt om de buik ter bescherming, omdat je buik je basis is. Het is belangrijk dat deze beschermd wordt. 
Iedere vrouw zal een knoopje in deze rode draad plaatsen voor kracht en bescherming. Er wordt over de vrouw gewaakt tijdens de zwangerschap en wanneer de vrouw begint aan haar bevalling, zal zij 1 voor 1 elk knoopje eruit halen.
 

Massage & voetenbad

Tijdens de mother blessing zullen massages ter ere van de zwangere en haar prachtige lichaam centraal staan. Ook zal er een voetenbad gegeven worden bestaande uit verschillende kruiden ter ondersteuning tijdens de zwangerschap en geboorte. Ook de olie die gebruikt wordt tijdens de massage zal ondersteunend zijn voor de zwangerschap. De keuze aan massage is bespreekbaar!
 

Bloemenkrans

Tijdens de mother blessing zal een moeder een bloemenkrans verkrijgen die ze op haar hoofd laat plaatsen. Deze bloemenkrans is samengesteld door verschillende bloemen van de deelnemende vrouwen tijdens de mother blessing.
 

Chocolade drank

Tijdens het ritueel zal er een chocolade drank gedronken worden, gemaakt van de pure cacao en andere ingrediënten. Uiteraard kunnen er ook andere dranken gedronken worden. 
 

De affirmatie

Vooraf aan de mother blessing wordt er van iedere deelnemer gevraagd een mooie krachtige affirmatie op te schrijven en deze mooi te bewerken met kleur, ontwerp en gevoel. Deze affirmaties (krachtige uitspraken) worden aan de aanstaande moeder gegeven zodat zij deze krachtige positieve uitpraken kan gebruiken om zichelf te blijven herinneren aan de kracht en steun die zij om haar heen heeft!

Hapjes & drankjes

Optioneel als keuze kun je de hapjes en drankjes ook door mij laten regelen zodat ik alles volledig uit handen neem. Er kan rekening gehouden worden met allergieën en voorkeuren! Mocht je deze optie erbij willen nemen dan komt er nog extra €10,- per deelnemer bij. 
 

Naar eigen keuze samen te stellen

Bij voorkeur kan ik ook eten en drinken verzorgen, overige rituelen inbrengen, voorkeuren toevoegen. Kortom de mother blessing is geheel naar eigen keuze samen te stellen. Zo kan er ook gekozen worden om een openingsceremonie van rebozo massage doeken toe te voegen. Of juist een andere toepassing van de rode draad aan te brengen. Alles gaat geheel op maat van de vraag afgestemd worden. 
De mother blessing duurt ongeveer 3 uur.
 
De mother blessing kan op verschillende locaties gegeven in Valkenswaard, Dommelen, Borkel & Schaft, Veldhoven, Aalst, Waalre, Eindhoven, Best, Oirschot, Leende, Heeze, Maarheeze, Soerendonk, Nuenen, Helmond, Son en Breugel, Mierlo, Geldrop, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Bladel, Hapert, Reusel, Lage mierde, Hoge mierde, Steensel, Knegsel, Vessem, Luijksgestel, Budel, Lommel (België) enz.  Staat jouw woonplaats er niet bij? Laat het mij weten, ik ben bereid om buiten mijn werkgebied te reizen.
 
Kostprijs
Ook de kosten van de mother blessing kunnen zeer uiteenlopend zijn, afhankelijk van eigen wensen. 
De kosten voor een mother blessing is uiteenlopend vanaf €29,50,- per persoon waarbij alles inbegrepen excl. de drankjes & hapjes optie.
 
Reiskosten gratis in Valkenswaard/Dommelen, daarna;  € 0,21 per km.

Neem een kijkje bij de overige behandelingen en cursussen die ik aanbied zoals Hypnobirting tijdens de zwangerschap of bengkung belly binding en rebozo sluitingsritueel in de kraamtijd of wat dacht je van het hoofdstuk ouderschap cursus ontspannen ouderschapbabymassage en draagconsult?
 
 

aanmelden

Cadeautje? Laat het mij weten en ik maak er een leuk pakketje van!

Copyright © 2021 Jij & Je Kindje | Algemene Voorwaarden
Copyright © 2021 Jij & Je Kindje
Algemene Voorwaarden
Webdesign & CMS by Downdijk