Stuitligging consult

Je kindje ligt in stuit en je bent op zoek naar hulp. Met dit consult gaan we middels oefeningen, massage en meditatie je kindje op een zachte manier uitnodigen tot draaien naar hoofdligging.

Ongeveer 3-4% van de ongeboren kinderen liggen aan het eind van de zwangerschap in stuit. Er is meestal geen oorzaak voor de stuitligging (85%). Wel komt een stuitligging vaker voor bij een meerlingzwangerschap, bij een placenta die voor de uitgang van de baarmoeder ligt en bij bepaalde afwijkingen aan de baarmoeder. Tijdens dit consult zullen we de baby in stuitligging uitnodigen tot draaien.

Wat houdt een stuitligging consult in?

Wanneer jullie, je baby op een zachte, vriendelijke, pijn vrije wijze willen uitnodigen tot draaien, is dit consult geschikt voor jullie!

Middels Hypnobirthing technieken en Spinning Babies® adviezen/houdingen ga ik jullie begeleiden in het creëren van ruimte in de baarmoeder en het bekken. Deze houdingen/oefeningen zijn vervolgens perfect om door te zetten in je dagelijks leven om zo de kans op draaien te vergroten. Daarnaast gebruik ik ook Moxa tijdens de behandeling om het effect te vergroten. 

Er wordt hierbij gebruik gemaakt van ontspanning van het lichaam en van de geest van de moeder.

Stuitligging consult

Dit consult duurt ongeveer 2 uur. En bestaat uit;

  • Oefeningen volgens SpinningBabies® om zo de kansen te vergroten van het draaien door meer ruimte rondom je baarmoeder en bekken te creëren.
  • Ontspanningsmassage van 30 min. rondom je baarmoeder, rug en bekken in combinatie met enkele acupressuur punten die gestimuleerd worden. 
  • Moxa therapie vanuit de Chinese geneeskunde wat een vergrote slagingspercentage geeft. 
  • Hypnose techniek gericht op stuitligging vanuit de Hypnobirthing.
  • Een hand-out met alle oefeningen uitgelegd en een 6 dagen stuit-draaiprogramma.
  • Uitleg over de mogelijkheden die je hebt wanneer je kindje in stuit blijft liggen. Denk hierbij aan vaginale stuit bevalling en (gentle) keizersnede opties.

Wanneer starten met het draaien van een baby in stuitligging

Het advies is om dit consult zo vroeg mogelijk te boeken wanneer geconstateerd is dat jullie kindje in stuit ligt. Dit zodat er voldoende ruimte is tot draaien voor de baby zodra de baarmoeder ontspannen raakt, maar om ook de kans van slagen voor een versie poging te vergroten. 

Het stuit consult kan op verschillende locaties gegeven worden in Valkenswaard, Dommelen, Borkel & Schaft, Veldhoven, Oerle, Wintelre, Aalst, Waalre, Eindhoven, Best, Oirschot, Spoordonk, Middelbeers, Leende, Heeze, Sterksel, Someren, Maarheeze, Soerendonk, Nuenen, Helmond, Asten, Lieshout, Aarle-Rixtel, Beek en donk, Gemert, Son en Breugel, Sint Oedenrode, Mierlo, Geldrop, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Bladel, Hapert, Duizel, Reusel, Lage mierde, Hoge mierde, Steensel, Knegsel, Vessem, Luyksgestel, Budel, Achel, Lommel (België) enz. Mocht er geen geschikte locatie voor jou bij staan, neem dan contact met mij op. 

Overige informatie:

De kosten voor een stuit - draai consult                                 = € 99,- op mijn locatie/ €120,- aan huis

Neem een kijkje bij de overige behandelingen en cursussen die ik aanbied zoals een zwangerschapscursussusen of wat dacht je van tijdens de kraamtijd een postpartum massage of bengkung belly binding of wat dacht je van een draagconsult of babymassage. En als je niet kunt kiezen, kun je ook kiezen voor een kraamtijd pakket.

Reiskosten worden niet gerekend in Valkenswaard/Dommelen daarbuiten is het per km X € 0,25.

woon je verder dan 40KM van mijn thuisbasis in Valkenswaard? Dan reken ik voor de reistijd €15,- voorrij kosten. 

Aanmelden