Borstweefselbehandeling

De borstweefselbehandeling is ingesteld op het rekken en verzachten van het bindweefselsysteem. Deze behandelmethode, gevolgd bij VLOW®, is bedoeld om het weefsel in en rondom de borsten te bevrijden en zo de doorbloeding te stimuleren. De behandeling is zacht, ontspannend en altijd in een veilige omgeving. De methoden komen o.a. uit de Osteopathie. 

Doel van de borstweefselbehandeling

Met de borstweefselbehandeling zorg ik ervoor dat de doorbloeding en lymfestroom langdurig geoptimaliseerd wordt. De behandeling zorgt voor een vermindering van lokale borstklachten en ontspanning van het gehele bovenlichaam. Daarnaast is het ook een goed voor de lange termijn, het zorgt er namelijk voor dat de borstgezondheid preventief wordt aangepakt.

Indicaties voor een borstweefselbehandeling

 • Bij pijnklachten of pijnlijke plekken in een of beide borsten.
 • Bij verhardingen, oneffenheden, of opgezette klieren in het borstweefsel.
 • Bij pijnlijke borsten voor/tijdens je menstruatie.
 • Door een arts gediagnosticeerd: kleine cysten, terugkerende (borst)ontstekingen, mastitis, mastopathie, en fibro-adenomen. Ik stel geen diagnose!
 • Ter voorbereiding op een mammografie.
 • Bij littekenweefsel.
 • Bij postoperatieve klachten of verhardingen na bestraling.
 • Bij zorgen over de borsten.
 • Naar aanleiding van een thermogram met indicatie van zorg.
 • Bij vragen over een goede verzorging van de borsten.
 • Ter voorbereiding op je zwangerschap en/of als je borstvoeding wilt geven.
 • Ter ondersteuning van de vruchtbaarheid.
 • Ter ontspanning.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Een borstweefselbehandeling duurt 85 min. en kan zowel bij jou thuis als op mijn locatie in Valkenswaard gegeven worden. 

Bij de start van de behandeling hebben we een intake (bij een eerste kennismaking) en zullen vervolgens starten met de behandeling. Na afloop van de behandeling geef ik nog enkele borstgezondheid adviezen geschikt voor jouw hulpvraag. Het is per hulpvraag verschillend hoeveel behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat.
 

Heb je op dit moment een borstontsteking? Neem dan een kijkje op de pagina borstontsteking.

De borstweefselbehandelingen kunnen op verschillende locaties gegeven worden in Valkenswaard, Dommelen, Borkel & Schaft, Veldhoven, Oerle, Wintelre, Aalst, Waalre, Eindhoven, Best, Oirschot, Spoordonk, Middelbeers, Leende, Heeze, Sterksel, Someren, Maarheeze, Soerendonk, Nuenen, Helmond, Asten, Lieshout, Aarle-Rixtel, Beek en donk, Gemert, Son en Breugel, Sint Oedenrode, Mierlo, Geldrop, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Bladel, Hapert, Duizel, Reusel, Lage mierde, Hoge mierde, Steensel, Knegsel, Vessem, Luyksgestel, Budel, Achel, Lommel (België) enz. Mocht jouw locatie er niet bij staan, neem dan contact met mij op om te kijken naar de mogelijkheden. 

 
Borstweefselbehandeling 85 min.                                   op mijn locatie kost €90,- /aan huis kost €110,-
 

Neem een kijkje bij de overige behandelingen en cursussen die ik aanbied zoals verschillende zwangerschapscursussen of kraamtijdbehandelingen zoals rebozo sluitingsritueel en keizersnede behandeling of wat dacht je van de cursus ontspannen ouderschap en een draagconsult?

 

Reiskosten worden niet gerekend in Valkenswaard/Dommelen daarbuiten is het per km X € 0,25.

woon je verder dan 40KM van mijn thuisbasis in Valkenswaard? Dan reken ik voor de reistijd €15,- voorrij kosten. 

Neem contact op