Vaginaal stomen (Yoni steaming)

Wat is vaginaal stomen?

Vaginaal stomen, ook wel Yoni steaming, is een helende kruiden-sauna voor de vagina en baarmoeder. De warmte van de stoom opent de poriën waardoor de geneeskrachtige kruiden kunnen worden opgenomen door het weefsel van de vagina en de baarmoeder.

Het wordt al jaren toegepast, met name vanuit de Oosterse cultuur. Echter sinds enkele jaren krijgt het ook in onze Westerse cultuur meer naamsbekendheid. 
Vaginaal stomen wordt gebruikt ter ondersteuning van de vruchtbaarheid, cyclusklachten zoals menstruatiepijn, vleesbomen, cystes, hormonaal disbalans en om heling te bevorderen na een bevalling of trauma en zelfs bij de overgang.
 

Hoe werkt vaginaal stomen?

Vaak hurken vrouwen over een pot met dampende kruidenmengel en water en wikkelen hierbij een grote handdoek om hun benen zodat de stoom niet kan ontsnappen en je lichaam niet teveel afkoelt. De stoom komt zo op een zachte manier de vagina en baarmoeder binnen.
De duur van dit ritueel kan verschillend zijn van 10-30 min. naar behoefte en aanvaardbaarheid. 
 
Wanneer je bij mij een vaginaal stoomsessie boekt, neem je plaats op een ware "troon", een speciaal van hout ontworpen stoomkistje. Waarbij je voeten kunnen rusten op een heerlijk warme schapenvacht. Onder het genot van een heerlijke warm kopje kruidenthee ontvang je een ontspannen stoomsessie die afgesloten zal worden met een aansluitende passende (buik)massage. Naderhand is er tijd en ruimte om het vervolg adviesplan te bespreken. 
Deze behandeling duurt 90 min. en zal bij jou thuis plaatsvinden.
 

Voordelen van stomen

  • De samenstelling van de kruidenmix helpt je om te verbinden met je lichaam en je vrouwelijkheid. 
  • De geneeskrachtige kruidenmix helpt om je geslachtsorganen en je cyclus op een natuurlijke manier te ondersteunen (denk aan vruchtbaarheid vergroten, afvoeren van "oud" bloed, onregelmatige cycli helpen regelen).
  • De bloedstroom bij je intieme gebieden wordt verhoogd, hierdoor neemt het zuurstofgehalte toe en gaat de stofwisseling omhoog. 
  • Het helpt om de spier- en bindweefsellagen van het bekken en baarmoeder te ontspannen wat resulteert in pijnstilling en rustgevend effect (denk ook aan de voordelen hiervan bij vaginisme, ruptuur na geboorte, menstruatie pijn, pijn bij geslachtgemeenschap, verzakking baarmoeder).
  • Het ondersteunt de reiniging van je vagina en baarmoeder.
  • Het helpt bij de genezing van aambeien.
  • Versnelde heling en tonus van het perineum na de bevalling.

Neem contact op

Het vaginaal stomen kan op verschillende locaties gegeven in Valkenswaard, Dommelen, Borkel & Schaft, Veldhoven, Aalst, Waalre, Eindhoven, Best, Oirschot, Leende, Heeze, Maarheeze, Soerendonk, Nuenen, Helmond, Son en Breugel, Mierlo, Geldrop, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Bladel, Hapert, Reusel, Lage mierde, Hoge mierde, Steensel, Knegsel, Vessem, Luyksgestel, Budel, Lommel (België) enz. Mocht jouw woonplaats er niet bij staan, neem dan contact met mij op. Ik ben bereid om ver te rijden voor een behandeling in overleg.

Een eenmalige behandeling duurt 90 min. Tijdens de behandeling zit de kruidenmix erbij inbegrepen.

Sinds kort kun je nu ook de stoomkruik na gebruik nog 1 week extra huren waarbij je nog voor 3x (jouw persoonlijke samengestelde) stoomkruiden erbij ontvangt en uitleg van voorbereiding zodat je om de dag thuis deze heerlijke sessie op verantwoorde wijze kunt herhalen. 

De kostprijs voor één behandeling is €90,- 
De kostprijs voor één behandeling + 1 week stoomkruk huur en 3x persoonlijke kruidenmix is €125,-

Boek je mijn kraamtijd mama basis pakket dan betaal je  €205,- Hierbij zit inbegrepen: Bengkung belly bindingPost partum massage 60 min. - Vaginaal stomen
Voor meer informatie hierover neem een kijkje bij kraamtijd pakketten.
Neem een kijkje bij de overige behandelingen en cursussen die ik aanbied zoals ontspannen bevallen en rebozo sluitingsritueel of wat dacht je van de cursus ontspannen ouderschapbabymassage en draagconsult?

Cadeautje? Dat kan! Ik zorg ervoor dat het op een leuke manier verpakt wordt! 

Reiskosten worden niet gerekend in Valkenswaard/Dommelen daarbuiten is het per km X € 0,21.

Copyright © 2022 Jij & Je Kindje | Algemene Voorwaarden
Copyright © 2022 Jij & Je Kindje
Algemene Voorwaarden
Webdesign & CMS by Downdijk