Vaginaal stomen (Yoni steaming)

 

Dit is een helende kruiden-sauna voor de vagina en baarmoeder. De warmte van de stoom opent de poriën waardoor de geneeskrachtige kruiden kunnen worden opgenomen door het weefsel van de vagina en de baarmoeder.
Het wordt al jaren toegepast met name meer vanuit de Oosterse cultuur, echter sinds enkele jaren krijgt het ook in onze Westerse cultuur meer naamsbekendheid. 
Het wordt gebruikt ter ondersteuning van de vruchtbaarheid, cyclus klachten zoals menstruatie pijn, vleesbomen, cystes, hormonaal disbalans en om heling te bevorderen na een bevalling of trauma.

 

Toepassing

Vaak hurken vrouwen over een pot met dampende kruidenmengel en water en wikkelen hierbij een grote handdoek om hun benen heen zodat de stoom niet kan ontsnappen en je lichaam niet teveel afkoelt. De stoom komt zo op een zachte manier de vagina en baarmoeder binnen.
De duur van dit ritueel kan verschillend zijn van 10-30 min. naar behoefte en aanvaardbaarheid. 
 
Wanneer je bij mij een vaginaal stoom sessie boekt zul je plaats kunnen nemen op een ware "troon" een speciaal van hout ontworpen stoom kistje. Ook zullen je voeten kunnen rusten op een heerlijk warme schapenvacht. Onder het genot van een heerlijke warm kopje kruidenthee ontvang je een ontspannen stoom sessie die afgesloten zal worden met een aansluitende passende (buik)massage. Naderhand is er tijd en ruimte om het vervolg advies plan te bespreken. 
Deze behandeling duurt 80 min. en zal bij jou eigen thuis locatie plaats vinden.
 

Voordelen

  • De samenstelling van de kruidenmix helpt je om te verbinden met je lichaam en je vrouwelijkheid. 
  • De geneeskrachtige kruidenmix helpen om je geslachtsorganen en je cyclus op een natuurlijke manier te ondersteunen (denk aan vruchtbaarheid vergroten, afvoeren van "oud" bloed, onregelematige cycli helpen regelen) 
  • De bloedstroom bij je intieme gebieden worden verhoogd, hierdoor neemt het zuurstof gehalte toe en gaat de stofwisseling omhoog. 
  • Het helpt om de spier en bindweefsel lagen van het bekken en baarmoeder te ontspannen wat resulteert in pijnstilling en rustgevend effect. (denk ook aan de voordelen hiervan bij vaginisme, ruptuur na geboorte, menstruatie pijn, pijn bij geslachtgemeenschap, verzakking baarmoeder).
  • Het ondersteund de reiniging van je vagina en baarmoeder.
  • Het helpt bij de genezing van aambeien.
  • versnelde heling en tonus van het perineum na de bevalling.

Het vaginaal stomen kan op verschillende locaties gegeven in Valkenswaard, Dommelen, Borkel & Schaft, Veldhoven, Aalst, Waalre, Eindhoven, Best, Oirschot, Leende, Heeze, Maarheeze, Soerendonk, Nuenen, Helmond, Son en Breugel, Mierlo, Geldrop, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Bladel, Hapert, Reusel, Lage mierde, Hoge mierde, Steensel, Knegsel, Vessem, Luijksgestel, Budel, Lommel (België) enz. Mocht er jouw woonplaats niet bij staan, neem dan contact met mij op. Ik ben bereid om ver te rijden voor een behandeling in overleg.

Een eenmalige behandeling duurt 75 min. Tijdens de behandeling zit de kruidenmix erbij inbegrepen en ontvang je nog wat extra om nogmaals te gebruiken. 

De kostprijs voor één behandeling is €80,- 
Wanneer je minimaal 3 behandelingen/cursussen boekt bij mij ontvang je 15% korting op je totale kosten (excl. de reiskosten)
Boek je mijn kraamtijd pakket dan betaal je  €185,- Hierbij zit inbegrepen: Bengkung belly bindingPost partum massage 60 min. - Vaginaal stomen

Neem een kijkje bij de overige behandelingen en cursussen die ik aanbied zoals ontspannen bevallen en rebozo sluitingsritueel of wat dacht je van de cursus ontspannen ouderschapbabymassage en draagconsult?

Cadeautje? Dat kan! Ik zorg ervoor dat het op een leuke manier verpakt wordt! 

Reiskosten vanaf 12 km; km X € 0,19 per km.

Copyright © 2020 Jij & Je Kindje | Algemene Voorwaarden
Copyright © 2020 Jij & Je Kindje
Algemene Voorwaarden
Webdesign & CMS by Downdijk