Littekenmassage (keizersnede)

Soms gaat een bevalling niet altijd zoals je voor ogen had, of misschien ook juist wel. Belangrijk hierbij is een goede zelfverzorging na een ingrijpende operatie, zo ook bij een keizersnede. Wat velen niet weten is dat je bij een keizersnede vele lagen hebt waar doorheen gesneden wordt. Zo wordt er horizontaal gesneden door je huid, vet en bindweefsel, om vervolgens verticaal door je buikspieren (ter besparing van beschadiging) en 2de bindweefsel laag te snijden en vervolgens af te sluiten horizontaal met de baarmoeder en vruchtzak. Een keizersnede veroorzaakt dus veel lagen van litteken wat juist soepel gemasseerd en behandeld moet worden.

DE VOORDELEN VAN EEN Littekenmassage

Het masseren van je litteken na een keizersnede zorgt voor veel voordelen. Het kan namelijk goed zijn dat je litteken hard wordt of pijn gaat doen. Het masseren ervan voorkomt dit. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen:

 

Neem contact op

Een littekenmassage als onderdeel van postpartum massage

Een postpartum massage kan helemaal op maat samengesteld worden aan jouw behoeften en wensen. Zo kan ik een combinatie maken met de rebozo doek, en/of lymfedrainage toepassen gericht op vochtstroming en het immuunsysteem, of een volledige lichaamsmassage ter herstel van lichaam en geest. 

Tijdens het masseren van je keizersnede litteken maak gebruik van een groot zwangerschapskussen zodat je ontspannen op je zij kan liggen. Ook maak ik gebruik van elastische tape om zo extra stimulatie tot herstel en soepelheid te verzorgen. Na behandeling zal ik je zelf leren je litteken te masseren en behandelen. 

Tevens kan ik ook andere technieken en behandelingen toepassen vanwege mijn achtergrond als fysiotherapeut. 

Mijn gevolgde opleidingen;

Mijn (Litteken)massage kun je verkrijgen op één locatie van mij of ik kom bij je aan huis met mijn draagbare massagetafel! Je kunt een behandeling volgen wanneer je litteken volledig gesloten en geheeld is (gemiddeld tussen 4-6 weken. 

Heb je twijfels of en massage na je keizersnede aan te raden is? Dan kan je dit overleggen met je verloskundige of behandelend arts.

Littekenmassage 30 min. kost €35,-
Littekenmassage 60 min. kost €60,-

Binnen Valkenswaard en Dommelen reken ik geen reiskosten vergoeding, daarbuiten reken ik €0,21 per km.


Neem een kijkje bij de overige behandelingen en cursussen die ik aanbied zoals Hypnobirthing en ontspannen bevallen of wat dacht je van tijdens de kraamtijd een bengkung belly binding of wat dacht je van een draagconsult?
 

Cadeautje? Dat kan! Ik zorg ervoor dat het op een leuke manier verpakt wordt!

Aanmelden

Copyright © 2022 Jij & Je Kindje | Algemene Voorwaarden
Copyright © 2022 Jij & Je Kindje
Algemene Voorwaarden
Webdesign & CMS by Downdijk