Mother Blessing ritueel (babyshower)

Welkom mama & baby!

Dat is in 1 woord wat een Mother Blessing is. 
In onze Westerse cultuur is een babyshower bekend en veelvoorkomend. In de oosterse culturen zie je vooral de mother blessing als een veelvoorkomend ritueel om de moeder te eren en de baby te verwelkomen. 
 

Wat houdt het in?

In Mexico is de gedachte dat wanneer een moeder de 4 maanden zwangerschap is gepasseerd, de baby in feite bedoeld is om te blijven in onze wereld en daarom welkom geheten kan worden. Om dit te vieren wordt in het dorp van de toekomstige mama een mother blessing georganiseerd waarbij alle vrouwen uit het dorp uitgenodigd worden om de toekomstige moeder te eren. 
 
Het Geschenk:
Alle vrouwen komen met een geschenk/offer die zij aan de zwangere presenteren. Terwijl ze het geschenk aanbieden, wenst iedere vrouw de zwangere iets moois toe tijdens zwangerschap. Er wordt vanuit positiviteit gesproken naar de toekomstige moeder. Een veelvoorkomend offer is rauwe pure cacao in de vorm van nibs. Dit vanwege dat hier gemakkelijk aan te komen is in dat land maar ook vanwege de vele voordelen.
 

Voordelen van Cacao

- magnesium =  essentieel voor je energieproductie, een gezond stel hersenen en goed werkend zenuwsysteem. Daarnaast zorgt het voor sterke spieren, botten en tanden en houdt het je bloeddruk ook op een gezond level, wat natuurlijk ideaal is tijdens een zwangerschap.
- Ijzer = niet alleen belangrijk voor je bloed om de zuurstof door je lichaam te transporteren, maar ook om ondermeer kalium, zink, mangaan en seleen te vervoeren door je lijf.
- Flavonoiden =  gelinkt aan het behouden van een gezond hart, inclusief een verhoging van de goede (!) vorm van cholestrol (= HDL) in ons bloed. Gevolg hiervan is een verlaging van de bloeddruk en zelfs een verbetering van de vasculaire functies bij patiënten met congestief hartfalen. Deze effecten zijn voornamelijk te danken aan de antioxidanten in de cacao.
- love drugs = Fenylethylamine is een stof die je lichaam ook aanmaakt als je verliefd bent. Deze love drug zit ook in chocolade, geen wonder dus dat veel mensen dol zijn op deze bruine heerlijkheid. Door fenylethylamine stijgt je energieniveau en raak je in een betere mood. Ideaal ook tijdens de bevalling om in te zetten!
 
Kortom genoeg mooie redenen om als offer te schenken! Dit gaat dan gepaard met bijvoorbeeld cranberry's omdat pure cacao behoorlijk bitter smaakt. 
 
De rode draad
Naast het offeren van een mooi geschenk wordt er ook een rode lint/draad net boven de buik van de zwangeren geknoopt. Rood wordt als bescherming kleur van de vrouw gezien met name in de zwangerschap en geboorte. In de Mexicaanse gemeenschap wordt een rode doek ook om geknoopt om de buik ter bescherming omdat je buik je basis is. Het is belangrijk dat deze beschermd wordt. 
Iedere vrouw zal een knoopje in deze rode draad plaatsen voor kracht en bescherming. Er wordt over de vrouw gewaakt tijdens de zwangerschap en wanneer de vrouw begint aan haar bevalling, zal zij 1 voor 1 elk knoopje eruit halen.
 
Massage & voetenbad
Tijdens de mother blessing zullen massage ter ere van de zwangere en haar prachtige lichaam centraal staan. Ook zal er een voetenbad gegeven worden bestaande uit verschillende kruiden ter ondersteuning tijdens de zwangerschap en geboorte. Ook de olie die gebruikt wordt tijdens de massage zal ondersteunend zijn voor de zwangerschap. De keuze aan massage is bespreekbaar!
 
Bloemenkrans
Tijdens de mother blessing zal een moeder een bloemenkrans verkrijgen die ze op haar hoofd laat plaatsen. Deze bloemenkrans is samengesteld door verschillende bloemen van de deelnemende vrouwen tijdens de mother blessing.
 
Chocolade drank
Tijdens het ritueel zal er een chocolade drank gedronken worden gemaakt van de pure cacao en andere ingrediënten. Uiteraard kunnen er ook andere dranken gedronken worden. 
 
Naar eigen keuze....
Bij voorkeur kan ik ook eten en drinken verzorgen, overige rituelen inbrengen, voorkeuren toevoegen. Kortom de mother blessing is geheel naar eigen keuze samen te stellen. Zo kan er ook gekozen worden om een openingsceremonie van rebozo doeken toe te voegen. Of juist een andere toepassing van de rode draad aan te brengen. Alles gaat geheel op maat van de vraag afgestemd worden.
 
Kostprijs
Ook de kosten van de mother blessing kan zeer uiteenlopend zijn naar eigen wensen. 
De kosten van mijn uitgaven stel ik altijd in een factuur vooraf, maar de verdienste die ik aan deze mother blessing ontvang zal geheel van jullie afhangen. Je mag na afloop zelf bepalen wat je dit ritueel waard wordt. Middels deze vorm kan iedereen die het wenst een mother blessing ontvangen. Het is namelijk een gift ter versterking van vrouwelijkheid en de kracht die wij vrouwen hebben!
 
Wanneer je minimaal 3 behandelingen/cursussen boekt bij mij ontvang je 10% korting op je totale kosten (excl. de reiskosten)
Boek je minimaal 5 behandelingen/cursussen dan ontvang je zelfs 15% korting op je totale kosten!

Neem een kijkje bij de overige behandelingen en cursussen die ik aanbied zoals Hypnobirting tijdens de zwangerschap of bengkung belly binding en rebozo sluitingsritueel in de kraamtijd of wat dacht je van het hoofdstuk ouderschap cursus ontspannen ouderschapbabymassage en draagconsult?
 
 

aanmelden

Copyright © 2020 Jij & Je Kindje | Algemene Voorwaarden
Copyright © 2020 Jij & Je Kindje
Algemene Voorwaarden
Webdesign & CMS by Downdijk