Draagconsult

Je baby dragen in een draagdoek is een mooie ervaring, zowel voor de ouders als voor de baby. Waarom zou je dragen? Daar zijn meerdere redenen voor. Tijdens een draagconsult leer je alle principes.

Redenen om te dragen in een draagdoek

Biologisch

Als mens zijn we van oorsprong jagers/verzamelaars. In die tijd kon je een baby niet op een “veilige” plek achter laten, dus nam je ze mee. Gedragen worden als baby was in die tijd noodzakelijk om te overleven. Het zit in zijn oerinstinct om bij zijn ouders te willen zijn en blijven.

Ook zijn we als mens afgeleid van de zoogdieren en met name van de dragende groep zoogdieren (apen, koala’s, vleermuizen enz.). Baby’s zijn van nature ingesteld op veel lichaamscontact en zeer frequente voedingen. Wanneer een baby gedragen wordt, kan de moeder hier perfect op in spelen.

Psychologisch

Hechting, hechting, hechting! Je hoort het gelukkig steeds vaker. Dit proces is bedoeld zodat de baby een interactie aangaat met één of meer verzorgers om daarmee een duurzame affectieve relatie te ontwikkelen. Dit hechtingsproces werkt zowel voor de baby als voor de ouder(s). Zonder een veilige hechtingsrelatie met een volwassene kan een kind zich niet goed ontwikkelen. Het hechtingsprincipe zorgt ervoor dat een mens duurzame affectieve relaties aan kan gaan, maar ook de hersenontwikkeling wordt hierdoor langdurig beïnvloed.

Overige voordelen die gestimuleerd worden middels dragen zijn: sociale ontwikkeling,  communicatie en taalontwikkeling.

Fysiologisch

Het dragen in een draagdoek of draagsysteem kan het voor een ouder gemakkelijker maken om aan de basisbehoeften van de baby te voldoen:

 

Wil jij ook je baby dragen in een draagdoek?

Ben je nu van plan om te gaan dragen? Maar weet je niet precies hoe en met welk model je wilt dragen? Dan kan ik je hierbij helpen middels een draagconsult.

Aanmelden

Overige informatie

Tijdens een consult krijg je informatie over het dragen en welke systemen en doeken er zijn om je kindje te dragen. Ik leer je een knooptechniek op jouw wensen om je kindje te dragen op de buik, heup of rug. Tijdens een consult kun je meerdere draagdoeken en systemen uitproberen. Na een consult ben je zelfstandig in staat om je kindje te dragen in jouw gewenste draagsysteem of draagdoek.

Er zijn verschillende soorten consulten mogelijk. Mocht je niet weten welke voor jou van toepassing is, dan kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen en kan ik je hierover verder adviseren. Voor consulten kom ik langs op verschillende locaties zoals; Valkenswaard, Dommelen, Veldhoven, Aalst, Waalre, Eindhoven, Best, Oerle, Leende, Heeze, Son en Breugel, Geldrop, Westerhoven, Bergeijk, Eersel, Bladel, Luyksgestel, Budel en ook over de grens in België in Lommel en daar voorbij!

Ik volg regelmatig bijscholing en sta ingeschreven bij de VDC (Vereniging Draagdoek Consulenten) http://draagdoekconsulenten.nl/

Pas consult (60 min.) €35,-

Dit is bedoeld om informatie te geven over de verschillende draagsystemen en deze vervolgens even uit te proberen, of om je knooptechnieken te verbeteren of terug te halen.

Knoop consult (90 min.) €52,-

Hierbij leer je hoe je je kindje kan dragen in een rekbare of geweven doek. Je krijgt het rustig uitgelegd en krijgt voldoende tijd om het te oefenen zodat je het uiteindelijk zelf kan. Ook tijdens dit consult is er de mogelijkheid om verschillende draagsystemen en doeken uit te proberen.

Zwangerschapsconsult (120 min.) €65,-

Ben je zwanger en wil je graag nu al leren knopen om te oefenen en om meteen vanaf dag 1 je kindje te gaan dragen in een doek? Dat kan! Ik kom 2X bij je thuis om met je te oefenen. 1x Tijdens je zwangerschap kom ik ongeveer 80 min. bij je langs om je de knoop goed aan te leren. Vervolgens wanneer je bevallen bent kom ik nog een keer 40 min. langs om de puntjes op de i te zetten!

Groepsconsult (120 min-....) €....

Tijdens een groepsconsult wordt er informatie gegeven over het dragen en de verschillende draagsystemen en/of doeken. Ook kunnen er verschillende draagsystemen en doeken uitgeprobeerd worden en/of krijgt iedereen stap voor stap de knooptechniek uitgelegd van een rekbare of geweven doek van buik of rugdragen.

Blijkt het te zijn dat je iets langer de tijd nodig hebt tijdens een consult? Geen probleem! Het consult kan per half uur met €15,- bijgeboekt worden. Ik ga pas weg wanneer jij tevreden bent!

Tijdens alle consulten is het ook mogelijk om je eigen draagsysteem of doek te gebruiken.

Cadeautje? Dat kan! Ik zorg ervoor dat het op een leuke manier verpakt wordt!
Babyshower? Dat kan ook. Dit valt onder een groepsworkshop!

Ben je nog zwanger? Neem dan ook een kijkje bij mijn zwangerschapscursussen en bij de combideal!

Draagsysteem of doek huren? Dat kan ook, neem dan een kijkje bij draagverhuur!

Alle kosten zijn inclusief BTW. Reiskosten vanaf 12 km; km X € 0,19.

Aanmelden

Copyright © 2019 Jij & Je Kindje | Algemene Voorwaarden
Copyright © 2019 Jij & Je Kindje
Algemene Voorwaarden
Webdesign & CMS by Downdijk