Bengkung Belly Binding

Bengkung Belly Binding

Wat is Belly Binden?

Bengkung Belly Binden (buikbinden) is een traditie in veel oosterse culturen. Er wordt een heel lange lap van 10-17 meter gebruikt en die wordt rondom de torso geknoopt.
 
Daar sta je dan 9 maanden zwanger, iedere dag dat gevoel van iets moois in je buik. En toen mocht je eindelijk je kindje ontmoeten, een prachtige ervaring, daar keek je al die tijd naar uit. Maar plots zit je daar met een lege buik. Dat kan soms een onwerkelijk en leeg gevoel geven. 
Een bengkung belly bind kan je dat gevoel van geborgenheid en liefdevolle warmte geven in je buik en bekkenregio. Zo kun je, je fysiek en emotioneel ondersteund voelen.
 
Het buikbinden is een effectieve en belangrijke manier om je te helpen in de eerste weken na de geboorte van je kindje. Je lichaam herstelt in een kortere tijd dan wanneer je niet bindt, vanwege het sneller afvoeren van bloed, lucht, en vocht. Een Bengkung buikwikkel biedt je 360˚ ondersteuning die je buikspieren terug laat veren, je houding verbetert, je gewrichtsbanden stabiliseert en je hele torso steun geeft terwijl alle vitale organen (waaronder de baarmoeder) hun weg terugvinden naar de grootte en plek van voor de zwangerschap.
 

Voordelen van Belly Binden:

 • Het helpt de ribbenkast, de buik en heupen weer op hun plek te komen.
 • Het ondersteund de buikspieren die in de zwangerschap uit elkaar zijn gegaan weer bij elkaar terug te komen.
 • Wanneer het bekken en schaambeen uiteen geweken zijn tijdens de zwangerschap steunt de wikkel het terug naar elkaar komen.
 • Het ondersteunt slappe spieren.
 • Het vermindert vochtophoping in de buik middels lymfedrainnage.
 • Het vermindert het gevoel van ‘leegheid’ in je buik van de bevalling.
 • Het koestert en omarmt de moeder in een periode van kwetsbaarheid en herstel.
 • Als je de wikkel draagt krijg je als vanzelf een goede, rechte houding.
 • Tijdens het voeden voorkomt het dat je voorover gaat ‘hangen’.
 • Het vermindert de tijd van postpartum vloeien omdat het proces van vloeien wordt versneld.
 • Bij een miskraam of doodgeboren kindje kan buikbinden zowel het emotionele als fysieke herstel bespoedigen.
 • Het voelt heerlijk!

Naast alle fysieke voordelen van de buikwikkeling krijgen vrouwen ook een gesteund, compleet en warm gevoel van hun lichaam. Het geeft het buik en bekkengebied een ondersteund en warm gevoel. 

De buikwikkel is vooral bedoeld voor de eerste weken waarin je nog veel in bed ligt en dus niet heel veel beweegt. Zodra je meer op bent, wordt aangeraden de buikwikkel voornamelijk ‘s avonds om te doen om ermee te slapen en de volgende dag af te doen.

De eerste 2 weken na je bevalling kan de buikwikkel tot wel 24 uur gedragen worden, erna is 6-10 uur voldoende (oftewel als je slaapt). De buikwikkel is tot ongeveer 4 maanden na de bevalling goed te dragen. Als je daarna nog steeds de buikwikkel wilt omdoen is het goed er bekkenbodem oefeningen en zachte buikspieroefeningen bij te gaan doen.

Hoe vaak?

Bij het Belly binden kom ik het 1x uitvoeren met sluitingsritueel. Ik masseer hierbij je buik en rug en pak het in met een castorolie pakking. Terwijl ik je rug verwarm met een mixa stick. Als afsluiting bind ik je buik in. Ook leer ik je hoe je, jezelf in kunt wikkelen. 

Afhankelijk van hoe de bevalling is verlopen wikkel je de eerste keer tussen dag 4-7 na de geboorte. Bij een keizersnede zal dit ongeveer na 4 weken zijn afhankelijk van je herstel.

De kosten voor een bengkung belly binding sessie van 2 uur is €85,-.  Dit is exclusief de borg van een belly bind €60,-
(Combideal!; wanneer je 3 verschillende cursussen/behandelingen bij mij boekt krijg je 10% korting op het totale bedrag.)
Alle kosten zijn zijn inclusief BTW. Reiskosten vanaf 12 km; km X € 0,19.
Copyright © 2019 Jij & Je Kindje | Algemene Voorwaarden
Copyright © 2019 Jij & Je Kindje
Algemene Voorwaarden
Webdesign & CMS by Downdijk